Blumenthal

Română   English

ArtShop: Lucratorul ostenit

Lucratorul ostenit - Nicu Vladimir

Details

Autor: Nicu Vladimir
Pagini: 104
An aparitie: 2010

Buy

Price: 20 RON

NOU: SE POATE GASI SI LA LIBRARIA DALLES SI LIBRARIA MIHAI EMINESCU.

Festivalul Plai, care se desfasoara luna asta la Timisoara, va face, printre altele, si un fel de act reparatoriu in ceea ce-l priveste pe un artist important, disparut dintre noi, asa cum a trait, cu discretie. Cu discretie si fara compromisuri ideologice sau comerciale. E vorba de poetul si cantautorul Nicu Vladimir, un pionier al folk-ului elaborat de la noi, un plastician remarcabil despre care mai vorbesc, azi, doar cativa "initiati", fosti prieteni si admiratori.

Evocarea va cuprinde un concert sustinut de doi tineri muzicieni, Daniel Silvian Petre si Emil Kindlein, care vor interpreta piese din repertoriul muzicianului, dar si lansarea unui volum, Lucratorul ostenit, publicat de Editura Blumenthal din Bucuresti, care contine prima culgere a textelor si poeziilor semnate de Nicu Vladimir.

Albumul va fi insotit de un CD cu piese de arhiva. Evenimentul va avea loc sambata, 11 septembrie, ora 17,30, in spatiul Centrului Cultural Gong din Muzeul Satului Timisoara, si se va face in prezenta doamnei Anda Pittis, al carei prim sot a fost Nicu Vladimir. Pentru amatorii de "picanterii" literare, o mica informatie.

Pe la inceputurile carierei sale muzicale, Nicu Vladimir a fost acompaniat in concerte, la percutie, de un foarte cunoscut om de cultura, un specialist in istoria religiilor si al civilizatiei iudaice, Andrei Oisteanu. Exista si dovezi fotografice in acest sens, dovezi care vor fi dezvaluite in numarul din septembrie al revistei de cultura Orizont din Timisoara. De unde, probabil, vom prelua si noi o fotografie pentru paginile culturale.